Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan yüce başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Kısaca, baş ayırt şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek bâtınin tasarlanmışken, müstacel çıkış kapısı yalnızca hızlı ve güvenli boşaltma kucakin kullanılan bir kapıdır.

Dairesel yangın merdivenleri ekseri çelik veya betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden strüktürlmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda güvenliği kurmak kucakin vacip mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı dizayn başkaca elementlere karşı koruma katkısızlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir sair özelliği kilit + dal seti veya panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın çabucak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın kapısı son sıcaklıkölçer ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece yavuz ise buna sargılı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte eder arkaışını getirmektedir.

Yangın Bapsı esas amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması esenlanabilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet kösteklemek amacıyla ögönen taşımaktadır. Yangın anında Yangın çıkış kapısı istanbul alevlerin yayılmasına sebep olan sonuçsuz sıkıntısızışını keser ve insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu hatır güç kaybı olmaması midein önemlidir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin mükemmel şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Report this wiki page